100 g. smuttede og fint hakkede mandler 75 g. smeltet smør 1½ spk. Piskefløde 125 g. sigtet flormelis revet skal af ca. 1 citron
Det hele blandes.
Der bliver 3 bunde af denne portion.
Lægges på bagepapir (diameter ca. 20 cm.) Tegn evt. en cirkel som smøres med olie, inden dejen glattes ud, dog ikke helt ud til kanten, da den flyder lidt ud.
Bages ca. 10 min. Ved 180-200 g. til de er gyldenbrune.
Afkøles helt, kan skæres til inden de bliver helt sprøde.
Lige inden servering lægges bundene sammen med flødeskum smagt til med citronskal og lidt flormelis. Den færdige tærte drysses med flormelis og pyntes med kandiserede citronskiver.
(1 citron skives og koges ved svagt i 1 dl. Flormelis opløst i 1 dl. Vand.) Afkøles inden de lægges på.
Dorte 12.01.2007
|