Forside
   Medlemmer
   Opskrifter
   Vedtægter
   Vinaften Galleri
   Kontakt
   Nyt fra bestyrelsen
 

SPRØD CITRONTÆRTE

100 g. smuttede og fint hakkede mandler
75 g. smeltet smør
1½ spk. Piskefløde
125 g. sigtet flormelis
revet skal af ca. 1 citron

Det hele blandes.

Der bliver 3 bunde af denne portion.

Lægges på bagepapir (diameter ca. 20 cm.)
Tegn evt. en cirkel som smøres med olie, inden dejen glattes ud, dog ikke helt ud til kanten, da den flyder lidt ud.

Bages ca. 10 min. Ved 180-200 g. til de er gyldenbrune.

Afkøles helt, kan skæres til inden de bliver helt sprøde.

Lige inden servering lægges bundene sammen med flødeskum smagt til med citronskal og lidt flormelis.
Den færdige tærte drysses med flormelis og pyntes med kandiserede citronskiver.

(1 citron skives og koges ved svagt i 1 dl. Flormelis opløst i 1 dl. Vand.)
Afkøles inden de lægges på.

Dorte 12.01.2007
 Print