Forside
   Medlemmer
   Opskrifter
   Vedtægter
   Vinaften Galleri
   Kontakt
   Nyt fra bestyrelsen
 

Opskrifter fra Alsaceaften i Dronninglund vinklub 19. sep. 2013

Ostebakkelser med bacon:

2,5 dl mælk bringes i kog med 60 g smør og 0,5 tsk salt. Tilsæt 125 g mel, 3 store æg, 125 g finthakket bacon og 100 g finthakket cheddarost.
Bages i ovnen 25 min ved 200 grader.

Alsas’isk løgtærte:

Fyld:
1 kg løg,
2 spsk. gåsefedt eller smør,
1 knsp. friskrevet muskatnød,
salt og friskkværnet peber,
1 strøget spsk mel,
1 dl 38% creme fraise,
2 æg.                        

Dej:
 250 g mel,
125 g blødt smør,
1 æg, 0,5
tsk salt,
1,5 spsk vand.
 
Proces:  Melet hældes ud i en bunke. Der laves en fordybning midt i bunken. Her kommes smør, æg, salt og vand, som melet forsigtigt arbejdes ind i. Dejen må ikke æltes for meget, men til sidst bankes den kraftigt med håndroden et par gange. Derefter skal den hvile en time. – Imens pilles løgene, hakkes meget fint og kommes i en gryde. 0,5 glas vand hældes ved og løgene snurres gennemsigtige for svag varme, men må endelig ikke blive brune. Fedtstoffet tilsættes og løgmassen smages til med muskat, salt og peber. Den strøgne spsk mel tilsættes og alt røres grundigt sammen. Creme fraisen tilsættes og alt snurrer sagte et par minutter under stadig omrøring. Tag gryden af komfuret. Æggene piskes sammen og røres i.   --                 
Den udhvilede dej rulles ud til en tærtebund, der lægges i en springform og prikkes jævnt med en gaffel. Løgmassen hældes over tærtebunden og tærten bages ca. 30 min ved 220 grader.

Grøn salat til løgtærte:
Icebergsalat grovskæres.
Marinade af 2 spsk dijonsennep,
2 spsk rødvinseddike,
4 spsk god olivenolie,
salt og friskkværnet peber.

Baekeoffe:

Til 6 personer:

250 g løg,
500 g gris(småkød),
500 g okse(småkød),
500 g lam(vi havde skåret kødet af lammekoteletter),
1 kg kartofler,
2 fed hvidløg,
0,5 flsk hvidvin(gerne Riesling, som også serveres til retten)
1 bouqet garni(persille, timian og laurbærblade),
salt og friskkværnet peber.

 – Proces:
Kødet marineres i 24 timer i det meste af vinen sammen med løgskiver, hvidløg, peber og bouqet garni. Før turen i ovnen lægges et lag kartofler, et lag kød, et lag kartofler, et lag kød og et lag kartofler i et ovnfast fad med låg. Til sidst fugtes med det sidste af hvidvinen. Steges i ovnen 3 timer ved 180 grader.

Svampesouffle med røget andebryst:
100 g skovsvampe eller champignoner hakkes groft. De sauteres i 1 spsk smør, tilsæt 1 spsk mel og rør rundt. 1 dl fløde tilsættes og det koges til en tyk masse.   --  Afkøl og rør en æggeblomme i sammen med en stivpisket æggehvide. Bag svampemosen i blinispanden. Massen giver 4-6 stk        
Tynde skiver andebryst lægges ovenpå souffleen. Pyntes med ruccolablade. Inden servering dryppes indkogt fond lavet af 0,5 dl balsamico og 0,5 dl portvin ovenpå.
Andelevermousse: Kan købes færdige i Salling (ca. kr. 25 pr. stk.)
Munsterost: Kan købes i Salling (godt kr. 100 for en 400 g ost)

Mvh. Bente og Mogens

 Print