Ingredienser: Mørk overtrækschokolade Hvid chokolade Mælkechokolade
Alle tre variationer laves efter samme opskrift:
225 g chokolade 0,5 liter piskefløde 1 past. æggeblomme 6 stk. past. æggehvider 100 g sukker Fremgangsmåde: Fløden piskes næsten stiv og sættes i køleskabet. Chokoladen smeltes over vandbad, og æggehviderne piskes stive med sukkeret. Nu skal det gå stærkt: Hæld den smeltede chokoladen over i en skål, og vend 1/3 af de piskede æggehvider i hurtigt, til det bliver en fin chokolademasse uden klumper. Fortsæt umiddelbart med resten af æggehviderne. Bland æggeblommen i. Al flødeskum tilsættes og vendes i hurtigt. Kom godt i bund på skålen, så chokoladen ikke stivner i bunden. Fyld chokolademoussen i en skål og sæt den i køleskabet natten over.
|