Forside
   Medlemmer
   Opskrifter
   Vedtægter
   Vinaften Galleri
   Kontakt
   Nyt fra bestyrelsen
 

Chokolademousse

i tre variationer

Ingredienser:
Mørk overtrækschokolade
Hvid chokolade
Mælkechokolade

Alle tre variationer laves efter samme opskrift:

225 g chokolade
0,5 liter piskefløde
1 past. æggeblomme
6 stk. past. æggehvider
100 g sukker
Fremgangsmåde:
Fløden piskes næsten stiv og sættes i køleskabet. Chokoladen smeltes over vandbad, og æggehviderne piskes stive med sukkeret.
Nu skal det gå stærkt:
Hæld den smeltede chokoladen over i en skål, og vend 1/3 af de piskede æggehvider i hurtigt, til det bliver en fin chokolademasse uden klumper. Fortsæt umiddelbart med resten af æggehviderne.
Bland æggeblommen i. Al flødeskum tilsættes og vendes i hurtigt. Kom godt i bund på skålen, så chokoladen ikke stivner i bunden.
Fyld chokolademoussen i en skål og sæt den i køleskabet natten over.
 Print