Forside
   Medlemmer
   Opskrifter
   Vedtægter
   Vinaften Galleri
   Kontakt
   Nyt fra bestyrelsen
 

Chokolademousse i tre variationer

Opskrift til ca 20 personer

Ingredienser:

Mørk overtrækschokolade

Hvid chokolade

Mælkechokolade

Alle tre variationer laves efter samme opskrift:

225 g chokolade
0,5 liter
piskefløde
1 past. æggeblomme
6 stk. past. æggehvider
100 g sukker

Fremgangsmåde:

Fløden piskes næsten stiv og sættes i køleskabet.
Chokoladen smeltes over vandbad, og æggehviderne piskes stive med sukkeret.
Nu skal det gå stærkt:
Hæld den smeltede chokoladen over i en skål, og vend 1/3 af de piskede æggehvider i hurtigt, til det bliver en fin
chokolademasse uden klumper.
Fortsæt umiddelbart med resten af æggehviderne.
Bland æggeblommen i.
Al flødeskum tilsættes og vendes i hurtigt. Kom godt i bund på skålen, så chokoladen ikke stivner i bunden.
Fyld chokolademoussen i en skål og sæt den i køleskabet natten over.