Forside
   Medlemmer
   Opskrifter
   Vedtægter
   Vinaften Galleri
   Kontakt
   Nyt fra bestyrelsen
 

FOCCACIA MED MANDLER OG BASILIKUMSOLIE

5 dl koldt vand
10 g gær
1 spsk groft salt
300 g durumhvedemel
Ca. 300 g hvedemel, evt. italiensk hvedemel
2 spsk. olivenolie til pensling
1 spsk. flagesalt
50 g smuttede mandler
1/2 dl citronolie eller ekstra jomfru olivenolie
1 håndfuld frisk basilikum

Hæld vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og rør først durummel og rør dernæst hvedemel i dejen. Rør gerne længe i dejen.

Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet i minimum 10 timer.

Tag dejen ud og lad stå ca. 1 time på køkkenbordet.

Vælt dejen over i en bageplade med bagepapir og glat den ud så godt du kan med håndfladen. Lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time.

Tænd ovnen på 250 grader.

Lav huller i dejen med fingrene. Pensl med olien og drys med salt og mandler. Bag brødet i ca. 25 minutter.

Rør olie med hakket basilikum og dryp over brødet, mens det stadig er lunt.

 Print