Forside
   Medlemmer
   Opskrifter
   Vedtægter
   Vinaften Galleri
   Nyt fra bestyrelsen
 

Focaccia brød

Bagetid: Ca. 25 min. ved 200° - varmluft.

Dej:

25 g gær eller 10 g gær ved langtidshævning
5 dl vand – lillefingervarmt (eller koldt hvis langtidshævning)
1 tsk sukker
1 spsk groft salt
3 spsk olivenolie
675 g hvedemel (gerne manitobamel)
5 spsk olivenolie til bradepanden

Topping:

½ dl olivenolie
1 dl plukkede rosmarinkviste
Flagesalt
Evt. Oliven

Focaccia-dej
• Rør gæren ud i vandet. Tilsæt sukker, salt, olie og mel.

• Ælt dejen til den er blank og smidig - gerne i en røremaskine i 5-8 min. (til dejen samler sig om dejkrogen). Dejen skal stadig være klistret.

• Læg bagepapir i ovnens bradepande og bred dejen ud heri - kom evt. lidt olie på hænderne så er det nemmere at sprede dejen lidt ud. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1,5 time.

• Hæld olie over og tryk fingrene ned i dejen, så der bliver fordybninger. Drys med rosmarin og salt og bag brødet midt i ovnen ca. 25 min. ved 200° - varmluft. Lad det køle af på en rist.

VARIATION
Et focaccia brød kan toppes med andre friske krydderurter eller løg i både, oliven, kartoffel og ost, fx revet ost, parmesan eller salatost.

FORBERED I GOD TID
Du kan forberede dejen til focacciabrødet dagen før. Så bliver brødet endnu mere lækkert og fyldt med skønne lufthuller. Reducer gærmængden til 10 g og stil bradepanden med dejen tildækket i køleskabet i 12-24 timer.

 Print