Bagt kuller med knuste kartofler og persillesmør
Bagt kuller
2 kuller loins eller kullerfilet – ca. 600 gram
2-3 spsk olivenolie
2 spsk finthakket persille
Salt og peber Knuste kartofler
1,2 kg små kartofler
80 g smør
1 fedhvidløg, revet eller presset
1 håndfuldpersille, finthakket
Salt og peber
Persillesmør med kapers og citron
100 g smør
2 små skalotteløg, finthakket
2 fedhvidløg, revet eller presset 1
håndfuldpersille, finthakket
2-3 spsk kapers
½ citron, saften og fintrevet skal heraf
Salt og peber
Derudover
300 g haricot verts, asparges, aspargesbroccoli eller lignende
Knuste kartofler Kog kartoflerne ved middel varme i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 min. Kartoflerne skal være helt møre men må ikke koge ud. Hæld vandet fra kartoflerne og læg dem på et skærebræt så overfladen bliver tør. Smelt i mellemtiden smørret i en gryde, sluk for blusset og tilsæt hvidløg og persille. Krydr med salt og peber. Lav et kryds i toppen af kartoflerne med en kniv, læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og mas dem derefter forsigtigt, med bagsiden af et glas eller lignende. Tag en skefuld af smør blandingen og hæld ud over hver kartoffel, – smør det rundt på kartoflerne. Bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 25-30 min.,- til de er gyldne og sprøde på toppen. *Obs, – efter 20 minutter rykkes bagepladen ned i ovnen, og fadet med fiskene stilles ind på en rist i midten af ovnen.
Bagt kuller
Dup fisken tør, og læg stykkerne i et ovnfast fad. *Smør gerne fadet med en smule olie og drys med lidt salt og peber i bunden inden fisken lægges ovenpå.
Rør olivenolie og persille samme og smør det på toppen af fisken, – krydr med salt og peber.
Når kartoflerne har bagt i ca. 20 minutter rykker du fadet med kartofler nederst i ovnen, og sætter fisken ind på en rist i midten af ovnen. Bag fisken i ca. 5-8 minutter, – alt efter tykkelse. *Kog i mellemtiden dine valgte grøntsager i en smule letsaltet vand, – de skal stadig gerne have bid, så giv dem ikke for længe.
Persillesmør med kapers og citron
Smelt smørret i en gryde, tilsæt løg og hvidløg og lad det bruse godt igennem et par minutter.
Skru ned for blusset, tilsæt kapers og lad smørsauce stå til kartofler og fisken er klar. Tilsæt først persille, citron og citronskal et par minutter inden saucen skal serveres
Bagt kuller med knuste kartofler, kapers og persille smør
Top fisken med smør saucen og server med de knuste kartofler og kogte/dampede grøntsager. Drys med frisk persille.
|