Forside
   Medlemmer
   Opskrifter
   Vedtægter
   Vinaften Galleri
   Nyt fra bestyrelsen
 

Rumænsk Lammeragout

2 kg. lammekød med ben (blandet bov, nakke og bryst)
2 store løg
2 auberginer
4 courgetter
6 tomater
1 stængel blegselleri
3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
salt
sort peber
½ tsk. rosenpaprika
½ tsk. tørret oregano
1 kg. kartofler
1 bdt. Persille


Lammekødet skæres ud i portionsstykker. Løgene pilles og skæres i mindre stykker. Auberginer og courgetter vaskes, tørres godt og skæres i tykke skiver.

Tomaterne skoldes, flås og skæres i kvarte. Blegselleristænglen skylles og skæres i små stykker.

Varm olien op i en stor gryde og brun kødet godt på alle sider. Kom løgene ved og lad dem brune med i 5 minutter.

Kom alle de istandgjorte grøntsager i gryden til kødet og pres det pillede hvidløgsfed ud over. Drys med salt, peber, rosenpaprika og oregano og bland alt godt. Der skal ikke tilsættes noget form for væde. Stil gryden i en 200 grader varm ovn på anden ribbe fra neden, og lad ragout’en stege mør i ca. 1 time og 20 minutter. Efter de første 30 minutter tilsættes kartoflerne, som er skrællet og skåret i kvarte. Server den færdige lammeragout i et dybt, varmt fad og drysset med hakket persille.


I forhold til opskriften gjorde jeg følgende:

gangede med 2½
brugte 3 lammekøller á ca. 2 kg
hvidløg, oregano og paprika gange 8!
...i stedet for at stege i ovn, simrede retten i gryde i ca. to timer - kartoflerne med i de sidste 40 minutter.
Jeg tilsatte lidt lammebouillon og lidt maizenajævner.
M.v.h.

Christian, 22. marts 2010
 Print