Forside
   Medlemmer
   Opskrifter
   Vedtægter
   Vinaften Galleri
   Nyt fra bestyrelsen
 

SKINKESTANG

Den bedste opskrift på en nem, luksus skinkestang med butterdej, skinke, champignon, rød peber og flødeost. Butterdej med skinke smager skønt.

INGREDIENSLISTE
• 3 pk. butterdej
• 450 g. skinkestrimler
• 360 g. champignon
• 1,5 stk. løg
• 1,5 stk. rød peberfrugt
• 1,5 bundt purløg
• 510 g. hvidløgsflødeost

  Til pensling
• 3 stk. æg
• 60 g. sesamfrø

FREMGANGSMÅDE

1. Skær løg i små tern.

2. Skyl champignon og skær i skiver.

3. Skær peberfrugt i tern. Hak purløg fint.

4. Lidt smør eller olie varmes op på en pande. Herefter tilsættes løg og champignon. Lad det sautere 4-5 min. Tag det af varmen og hæld det over i en si, så evt. væske kan dryppe af. Lad det køle af.

5. Bland flødeost, skinketern, purløg og peberfrugt sammen i en skål. Tilsæt også de afkølede champignoner og løg. Rør det hele godt sammen.

6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

7. Rul butterdej ud (vi bruger butterdej fra køl, som er i sådan en rulle).

8. Fordel fyldet ned langs midten af butterdejen.

9. Brug en pizzaskærer eller en alm. kniv til at skære “strimler” i butterdejen. Se evt. billeder længere nede.

10. Fold strimlerne ind over hinanden skiftevis fra side til side.

11. Fold enderne ind under dejen.

12. Pensl med et sammenpisket æg og drys evt. med sesamfrø.

13. Bag skinkestangen på anden nederste rille af ovnen i ca. 25-35 min. alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 20 minutter. Den skal være gyldenbrun på toppen.

14. Tag den ud af ovnen og lad den køle en smule af inden servering.


 Print