Det skal du bruge til 4 personer, hvis du laver det som hovedret.
Fisk: 600 g torskeloins, 1 spsk olivenolie, saft af 1 citron, salt og friskkv. peber
Estragonsauce: 2 skalotteløg, 1 spsk olivenolie, 1 spsk grov sennep, 1spsk tørret estragon, 4 spsk hvidvinseddike, ½ l piskefløde, salt og friskkv. peber, 1 bundt frisk estragon.
Tilbehør: 250 g ris, 100 g frisk babyspinat
Estragonsauce: 1. Pil og hak skalotteløg. Steg dem i olie i en gryde, til de er klare i farven, tilsæt sennep, tørret estragon og eddike. Lad det koge ind til halv mængde. 2. Tilsæt fløde og skru ned for varmen. Lad saucen simre i ca. 10 min til den tykner. 3. Smag til med salt og peber. Den skyllede og hakkede friske estragon vendes i saucen lige før serveringen.
Torskeloins: 1. Tænd ovnen på 200 2. Skær torsken i 4 lige store stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir. Krydr dem med salt og peber. Dryp med olie og citronsaft. 3. Bag torskestykkerne i ovnen i ca. 10-12 min til de netop er gennembagte.
Tilbehør/Servering 1. Kog ris efter anvisningen på pakken. 2. Skyl spinaten 3. Anret spinat med torsk ovenpå og hæld estragonsauce over. Servér med kogte ris og med resten af den friske estragon som pynt.
|